dimecres, 30 de gener del 2013

PROJECTE EN CURS: Mirades estereotipades

Dins del mòdul: Projectes d'Animació s'està covant un projecte que ens farà reflexionar sobre la mirada, els estereotips i l'evolució de l'home dins la història. 
 
MIRADES ESTEREOTIPADES és el tema escollit pels alumnes de 2on d'Animació.

Si busquem el seu significat, L'Institut d'Estudis Catalan diu que:


Mirada

f. [LC] Acció de mirar.

Estereotip

m. [SO] Conjunt d’idees que un grup o una societat obté a partir de les normes o dels patrons culturals prèviament establerts.


Però, quina relació hi ha entre l'animació i els estereotips? 


Els nostres alumnes ens conviden a la reflexió entorn a la mirada de la dona en les diferents èpoques històriques. Una mirada condicionada per aquests estereotips que evolucionen (o no) a través dels segles.



El resultat pretén mostrar-nos 6 relats diferents mitjançant l'animació de ninots articulats (clay motion) a través de l'Stop Motion



L'interessant d'aquest procés recau en la voluntat d'introduïr nous efectes tècnis que, més enllà de la tècnica, aconsegueixin generar una nova manera de percebre el ninot animat.

L'Aplicació d'ulls humans digitalitzats al personatge pretén, com a objectiu principal, dotar al ninot d' un cert humanisme. Aquesta nova esfera personal ens proporcionarà les eines adequades per reflexionar sobre els aspectes psicològics de cadascun dels personatges que l'alumne ha de modelar. 


Quin profit s'extreu de la reflexió psicològica i la variació dels estereotips al llarg de la història?

El grup d'Animació ens respón a aquesta pregunta:

Tanmateix i sense adonar-se'n, aquesta mirada que l'alumne ha de cercar per aplicar-la al seu ninot, de ben segur, contindrà bona part de la manera de veure les coses i sobretot de transmetre les seves emocions i sensacions 







 En aquests moments s'està acabant la fase de preproducció









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada